PROSTOVOLJSTVO

Delovanje našega društva temelji na prostovoljstvu. Ker dela nikoli ne zmanjka, smo vedno veseli okrepitev. Svoj čas nam lahko namenite na različne načine.

Začasno mačje skrbništvo

Po svojih zmožnostih pomagamo z nameščanjem nikogaršnjih mačk, seveda pa je povpraševanje večje kot ponudba. Postanite naš začasni skrbnik in omogočite mucku, da na svoj »za vedno« dom počaka na udobnem kavču. Vse potrebno bo prinesel s seboj v culici. Za več informacij nam pišite na info@dzzz-nm.si.

Pomoč na terenu

V društvu se vsakodnevno odzivamo na klice in sporočila zaskrbljenih najditeljev živali. Na klice se moramo odzvati čim hitreje, se odpeljati na lokacijo in situacijo osebno preveriti. Po potrebi žival odlovimo in odpeljemo k veterinarju, od tam pa v zavetišče ali v začasno skrbništvo. Če zaznamo mučenje živali, o tem obvestimo policijo in veterinarsko inšpekcijo.

Redna aktivnost je tudi urejanje lokacij prostoživečih mačk v okolici Novega mesta. Večinoma gre za skupine, ki se zadržujejo na določenih mestih. Muce odlovimo, veterinarsko oskrbimo (sterilizacija oz. kastracija, razparazitenje, testiranje, označitev ušesa) in jih vrnemo v izvirno okolje. Zagotoviti moramo, da “kolonijo” nekdo dnevno nadzoruje ter hrani in da lahko muce najdejo zavetje (postavitev izoliranih hišk).

Potrebujemo torej pomoč pri odlovu, prevozu do in od veterinarja, urejanju zavetja za prostoživečke itd.

Druge aktivnosti

Poleg neposrednega dela z živalmi sta dve pomembni nalogi tudi osveščanje javnosti o pravilnem ravnanju z živalmi in zagotavljanje finančnih sredstev za delovanje društva. V ta namen organiziramo stojnice v nakupovalnih središčih, izobraževalne delavnice ipd. Če ti delo z živalmi ravno ne leži, imaš pa izkušnje na področju dela z ljudmi oziroma si se pripravljen tega naučiti, nam piši na info@dzzz-nm.si in našli bomo skupno točko.