DRUŽINSKA ZGODBA

Sprehajalka je na popoldanskem sprehodu v okolici Mirne Peči naletela na slabo oskrbovano, lahko bi rekli nikogaršnjo mačjo družinico. Ata je bil v zelo zelo slabem stanju, mama in otroci nekoliko bolje. Vsi zelo suhi in eni manj, drugi bolj prehlajeni. Zdaj so se okrepčali in bi počasi radi odtačkali v nove domove.

Mama Majda
Tigrica Majda je pridna mamica, ob najdbi je bila precej suha, saj je vso hrano porabila za “pridelavo” mleka za otroke. Je odrasla, nekaj let stara, prostoživeča muca. Je umirjena in ko se sprosti tudi prijazna, zna pa odločno pokazati, kje so meje. Psov se zelo boji, v trenutnem začasnem skrbništvu pa jih je kar nekaj in je zato precej v stresu. Zato čim prej išče notranji dom na varni lokaciji (stran od ceste in zlobnih sosedov), kjer se bo lahko v miru sprehajala okoli hiše. Ko se jih bo privadila, ne bo imela nič proti mačjim cimrom, pasjim pa se bo rajši na daleč izognila.
 
Otroci pa imajo to srečo, da so jih še v pravem trenutku zagledale prijazne oči odgovorne sprehajalke, ki nas je kontaktirala. Ko jih pogledamo zdaj, ni več nobene sledi o tem, da so pravzaprav “prostoživeči” mačkoni. Pravijo, da naj kar tako ostane tudi vnaprej, zato iščejo izključno notranje domove. Nič pa ne bodo imeli proti nadzorovanim krajšim sprehodom v varni okolici.
 
Monika

Puhasta črnuhica je bila prve dni zelo zadržana in je visela “mamici pod kiklo”. Ves čas se je skrivala za njo in na nas spuščala pihajoče bombice (Phhhh! Phhh!), če smo se ji približali. V nekaj dneh se je sprostila in postala navihana lumpa. Prebolela je mačjo kugo, kar ji je pustilo nevrološke posledice: nima dobrega ravnotežja, ima slabo koordinacijo, zadnje tačke ji zanaša. Kljub temu je zelo vesel mačji otrok, ki hitro pripleza do vrha praskalnika in videti je, kot da sploh ne bi vedela, da je z njo kaj narobe. Išče izključno notranji dom, kjer bodo videli preko njenih težav in jo imeli radi takšno, kot je.

Missy

Lepotička Missy, ki izgleda kot gremlinček, kadar se kislo drži, je bila od začetka najbolj pogumna. Potem pa sta jo bratec in sestrica “prehitela” v socializaciji, kot tudi v rasti, saj je najmanjša pikica v leglu. Potrebuje miren dom in nežno roko, ki jo bo počasi in potrpežljivo privadila na crkljanje. Najrajši bi s seboj v nov dom pripeljala tudi bratca ali sestrico.

Mišo

V vsakem leglu mladičkov se najde eden, ki je največji lump. Tokrat je to Mišo. Je največji, najbolj živahen, igriv in nagajiv. Išče ljudi, ki se zavedajo, kaj pomeni “živahen mačji mladič” in se bodo temu primerno z njim tudi ukvarjali, saj potrebuje nekoliko več pozornosti in igre. Vesel bo tudi kakšne igrive mačje družbe, ki jo lahko pripelje tudi s seboj.