AJČEK

Ajček je bil najden na Trški Gori med zimo 2018/2019. Ni bil v najboljši kondiciji, med testiranjem je bilo ugotovljeno, da je pozitiven na mačji aids.

Sledila je temeljita zdravniška obravnava. Odšel je v začasno skrbništvo v Ljubljano, kjer sta se začasni skrbnici kar nekaj časa trudilI z njim. Imel je kraljevsko oskrbo in posledično se mu je stanje precej izboljšalo. Poskusili smo mu najti dom, pa se nikakor ni nihče zanimal zanj.

Ajčka je vzela nazaj k sebi najditeljica, prestal je operacijo očesa (stara poškodba, ki ga prej ni motila), ki jo je pomagala plačati organizacija Fundacija za živali.

Ajček je okreval, nam pa je počasi začelo zmanjkovati upanja. Bo pač Ajček še eden tistih, ki se iz »začasnikov« spremenijo v »stalnike« …

Pa se je le našel! Potencialni posvojitelj. Posvojiteljica in posvojitelj, pravzaprav. In kaj kmalu smo nehali uporabljati pridevnik »potencialni«. Ajček je spakiral kufrčke in že smo se peljali v daljni Maribor.

Ajček se je v novem domu prav hitro sprostil. Zdaj ima svoje ljudi, svoj kavč, nad katerim kraljuje, mi pa smo vsaj toliko srečni kot on.

Ajček se javlja iz novega doma. Pravi, da je karantena super, ker ima končno svoje Ljudi ves čas na razpolago in se lahko takole crklja 24 ur na dan.

Klikni na sliko in pošlji poziv ministrstvu