DANINA ZGODBA

Mali tigrast pikolinček je bil opažen v okolici Mirne, skupaj z mamo divjačko. Eno za drugo smo obe ulovili z živolovko, čeprav je Dana bila dosti bolj zaupljiva od svoje izkušene in previdne mame. Že od daleč vidno brezdlačno mesto na Daninem trebuščku nam je dalo misliti in na žalost so bile naše skrbi resnične, bila je okužena z mikrosporijo. Čeprav vemo, da ta glivica ni noben bav-bav, nas vseeno stisne pri srcu, ker vemo, kako dolgo in neugodno je zdravljenje. Oddahnili smo si, ko smo Danico uspeli spraviti na varno.

Žal njena mama ni imela take sreče – tačke je imela na stopalih čisto oguljene, v krvavih in gnojnih mehurjih, posledica dokaj redkega in težko ozdravljivega vnetja. Zdravljenje tega je dolgotrajno (več mesecev), pri tako divji mački pa praktično nemogoče. Muca je bila v hudih bolečinah, smrdela je že po gnilem, zato smo ji skrajšali muke.

Ker Dana, tako kot njena nova pol-sestrica Cola, tudi ni bila navdušena nad zdravljenjem, je tudi pri njej le-to trajalo še nekoliko dlje kot običajno. A nič ne de, zdaj sta obe zdravi in veliki punci.

Dana je zrasla v lepo in prijazno muco s “pasjim karakterjem”, ki obožuje družbo. Temu primerno je (sicer po kar dolgem čakanju) našla svoje ljudi, čudovit mlad parček iz Bele krajine. Srečno vsem trem!