FANTINA ZGODBA

Fanta je bila ena izmed tistih nesrečnih muc, katerih “lastniki” sicer pravijo, da jih “imajo radi”, ampak za njih ne poskrbijo. Živela je zunaj, hrane je bilo malo, muce so se parile med seboj vse vprek. Zato je inšpekcija odredila odvzem, mi pa smo se skupaj z Zavetiščem Turk odpravili na lov.

Odlovljenih je bilo kar nekaj muc, za ostale je poskrbelo zavetišče, Fanti in njeni sestri/sestrični pa smo mi poiskali začasno skrbništvo in prevzeli stroške njune oskrbe. Bili sta zelo shujšani, nesocializirani, Fanta je imela od sonca opečene uhlje … skratka, nista bili dobro. Sestrici/sestrični na žalost ni uspelo, čez noč jo je vzela kuga.

Fanta pa se je ob skrbni negi lepo “popravila”, ušeska so se zacelila in na srečo se še ni razvil karcinom (ki je sicer pogost pri belih mucah z opečenimi ušesi). Postala je prijazna in cartljiva muca in se lepo vklopila v ostalo pasje-mačjo druščino, zato je začela iskati nov dom …

… ki ga ni in ni bilo. Pa taka fejst mačka, smo si rekli, ta se bo pa menda ja hitro oddala?! Pa ni bilo tako, kar nekaj tednov je “visela” na strani v rubriki iščemo dom.

Pa nič zato, na dobre stvari se plača počakati, je rekla Fanta. In je čakala. In dočakala. Srečno, Fanta, v novem domu, naj bo najboljši in za-vedno!