ORA

Pisal se je 28. marec 2019, ko nas je kontaktirala ena izmed naših posvojiteljic. K njeni družini se zatekla odrasla oranžna mucka (kar je zelo redko, oranžni so ponavadi mačkoni) v zelo slabem stanju. Imela je vnete oči, bila je shujšana, z zamašenim noskom in izcedkom.

Ob veterinarskem pregledu je bilo ugotovljeno, da je pozitivna na levkozo. Ob takih novicah nam vedno zastane srce, ker se moramo odločati o usodi teh ničesar krivih bitij. Odločili smo se, da ji damo še eno priložnost in svojo hvaležnost nam je izkazovala z vso ljubeznijo, ki jo je premogla.

Nekaj časa je ostala pri najditeljici, kjer je počasi okrevala in se postavila na noge, mi pa smo se ji ta čas na vse pretege trudili poiskati nov dom. Najti namestitev za mucko z levkozo namreč ni tako enostavno. Kmalu se je toliko pozdravila, da je lahko odšla na sterilizacijo.
Kot da njena bolezen ni bila dovolj, so med posegom ugotovili, da je breja. Žal smo ji naredili splav, ker je bila to v tistem trenutku najbolj humana odločitev. Orica je po posegu lepo okrevala in na naši Facebook strani napisala svojo prvo zgodbico.
Zelo lepo in milo je prosila naj jo kdo vzame za svojo kljub njeni bolezni in njen glas je segel v deveto vas. Posvojil jo je krasen par iz Slovenj Gradca, ki že ima enega na levkozo pozitivnega mačkona.
Po dolgi in naporni poti je prispela v najčudovitejši dom. Z novim cimrom Ozzyjem sta se najprej malo postrani gledala, potem pa sta postala prijatelja, nam pa je lep konec te zgodbe napolnil srce in vlil voljo za nadaljnje delo.

Tule je Orica upihnila prvo svečko in se nam ob tej priložnosti veselo pohvalila. Praznovala je namreč eno leto, odkar je odpotovala v čisto pravi dom in takorekoč vstala od mrtvih. Z nekaj truda in veliko ljubezni je postala prava kraljična.